Rengöring med hjälp av ultraljud möjliggör övervakningssystem med kamera i CNC-maskiner

Nu lanserar vår leverantör HEMA en ny rengöringsteknik; EchoVista, som med hjälp av ultraljud rengör ytor från smuts och vätska och möjliggör övervakningssystem med kamera i CNC-maskiner. MEKOM blir stolta återförsäljare av tekniken.

Tekniken gör det möjligt att ta bort vätskor, is och andra ämnen från en yta, vilket exempelvis kan användas i säkerhetskameror utomhus eller i kamerasystem i CNC-maskiner. Den första tillämpningen av EchoVista-tekniken som HEMA lanserar kommer att vara ett kameraövervakningssystem för CNC-maskiner.

EchoVista-tekniken bygger på att vätskedroppar och smuts på glasskyddet på kamerans linssystem avlägsnas med hjälp av ultraljudsvågor.

Före rengöringsprocessEchoVista - rengöringsteknik för kamerasystem 3

Under rengöringsprocessEchoVista - rengöringsteknik för kamerasystem 2

Efter rengöringsprocessEchoVista - rengöringsteknik för kamerasystem

Systemet klarar även av att avlägsna vätska och smuts på välvda ytor. Eftersom systemet inte innehåller några mekaniskt rörliga delar är det praktiskt taget underhållsfritt.

Ultraljudsvågor genereras via en transduktor och skickas parallellt med ytan. När ultraljudsvågorna stöter emot vätska på ytan skapas en cirkulationsrörelse av energin från ultraljudsvågorna vilket gör att vätskan avlägsnas från ytan. Vätskan kan även försvinna genom avdunstning och även detta med hjälp av energin från ultraljudsvågorna.

Vi visar tekniken på Underhållsmässan 2020
Premiär i Sverige för visning av denna teknik är på Underhållsmässan i Göteborg som hålls 10-13 mars. MEKOM ställer ut i monter A04:10.

Möt oss på Underhållsmässan 10-13 mars >>