Inför varje jul har vi som tradition att stödja en utvald organisation som gör en behjärtansvärd insats. I år kändes det självklart att skänka julpengarna till nybyggda Maredskolan och Ankarstiftelsens övriga skolprojekt i Colombia och Mexico.

Maredskolan invigdes 23 oktober och är en donation av Herenco AB som tack till Jarl Mared, på hans önskan, för 43-årigt styrelsearbete. Jarl är en sann entreprenör vilket bland annat utmynnat i familjekoncernen med bolagen Ingenjörsfirman J. Mared AB, Mekom och AET.

Ett sjuttiotal elever får här under flera år framåt lära sig läsa, skriva och räkna. En förutsättning för ett bättre liv.

– Sedan tidigare är jag engagerad i olika hjälpprojekt så det här var en väldigt bra gåva. Jag känner mig hedrad av den, säger Jarl Mared.

Ytterligare en skola är under byggnation i Mexico, finansierad genom en insamling med hjälp av Rotary, Svenska Kyrkan, Högskolan i Jönköping och Sensus. Herenco och Ingenjörsfirman J. Mared är huvudsponsorer och skolan får namnet ”Herencoskolan”.

Läs gärna mer på Ankarstiftelsens hemsida:
Herenco tackar Jarl och bidrar till 2 skolor 

Vi vill också passa på att önska er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!