Vi är ett av Sveriges Superföretag

Mekankomponenter är ett superföretag

Mekankomponenter AB har av Veckans Affärer och Bisnode utnämnts till ett av Sveriges Superföretag för andra året i rad.

I veckan publicerade Veckans affärer listan över superföretagen 2016 och för andra året i rad lyckas vi uppfylla de skyhöga kraven och kvalificera oss!

För att kvala in på listan krävs att bolaget fyra år i rad klarar högt ställda krav på tillväxt, lönsamhet och avkastning på kapital. Endast en tiondels promille av alla svenska företag lever upp till kraven.

– Det är tack vare det dagliga arbetet och extra engagemanget som vi har fått tillväxt med bra resultat. Det är alla i företagets förtjänst. Att få utmärkelsen Superföretag gör oss nog alla lite extra stolta och glada, säger Elisabeth Du Rietz, VD Mekankomponenter AB.

Mekankomponenter AB består av två olika affärsområden; vi på MEKOM som är verksamma på industrisidan och AET - Avancerad Entréteknik som arbetar med installation och service av dörrautomatik. 

 - Att för andra året i rad få denna utmärkelse är verkligen ett kvitto på att vi jobbar på rätt sätt. Jag har varit med sedan flytten från Stockholm till Huskvarna 2008, med 2 anställda till dagens 12, och vet vilket arbete som ligger bakom, säger Bengt Hörstrand, affärsområdesansvarig på Mekom.

Företagen som kvalar in på listan är inte sällan doldisar som står för en stor andel av tillväxten, utvecklingen och de nya jobben i Sverige enligt Bisnodes analytiker.

– Någon sa en gång att han skulle äta upp sin gamla hatt ifall företaget gick bra under min ledning. Jag undrar om vår utmärkelse till Superföretag ökar hans aptit på den gamla hatten, säger Elisabeth leende.

Mekom ställer ut på Elmia Subcontractor
8-11 november kan man träffa oss i A-hallen, närmare bestämt monter A03:36. Där visas hela produktsortimentet, vi bjuder på hembakat och tävlar dessutom ut en iPad Mini! Vi ses i Jönköping! Läs mer